Ausztrália - Sydney - Coogee


Coogee Beach - a kedvencem

2015. január végén kiégve, elfáradva, kilátástalanul érkeztem meg Sydneybe a barátaimhoz, akik nagy szeretettel fogadtak be magukhoz csaknem három hónapra. Gondoskodásuk, figyelmük és a tér, amelybe érkeztem meggyógyított, feltöltött újra pezsgő életenergiával.

Az első napomon:


Ragyogó napsütésben:


Ez volt a legkedvesebb hely a számomra, családias, tágas és tiszta. 


Egy kis érdekesség:
 
"Szűz Mária a Coogee Beach-en
A Sydney keleti külvárosában található Coogee Beach a város egyik legnépszerűbb tengerparti területe.
A Coogee Beach Sydney egyik legikonikusabb strandja. 2003-ban egy vallási jelenés színhelye is volt, amikor Szűz Mária jelent meg egy közeli kerítéskorláton.
A bárok, éttermek, szállodák sávja által övezett terület egyfajta partizónává is vált, különösen a hátizsákos turisták kedvence. Szokatlan helyszín a kereszténység egyik legtiszteltebb alakjának megjelenéséhez.
2003. január 30-án a Coogee Beachre néző kis parkban egy helyi lakos valami furcsát jelentett.
A bejárati ablakán kinézve hirtelen észrevette, hogy Szűz Mária látszólag egy fából készült biztonsági kerítés végén áll.
Hívta a barátait és a családját, hogy nézzék meg. Másnapra a jelenés híre futótűzként terjedt; több százan özönlöttek a parkba, remélve, hogy megpillanthatják:
"Néhányan sírtak, mások énekeltek, a legtöbben imádkoztak. Még többen túráztak fel a sziklaúton, hogy megérintsék és megcsókolják az oszlopot, amely egyfajta szentéllyé változott. A fehérre meszelt kerítés körül a Szűzanya képei, rózsafüzérek és virágok sorakoztak. A legtöbben egyetértettek abban, hogy egy fátyolos alakot vettek észre.
A tömeg hamarosan naponta több ezerre duzzadt.
A jelenés minden nap ugyanabban az időben, késő délután jelent meg. Miközben az eset körüli lelkesedés egyre nőtt, és a média felkapta a sztorit, a helyi szkeptikusok nekiláttak, hogy megcáfolják azt.
A racionális magyarázat szerint a látomás a kerítés kialakítása és színe, a késő délutáni árnyék és egy kis emelkedés valószínűtlen kombinációja volt, amely megváltoztatta a korlát végének szögét.
A sydneyi érsekség, amely úgy döntött, hogy nem vizsgálódik hivatalosan, úgy döntött, hogy ül a kerítésen: "Nem tulajdonítok nagy jelentőséget a dolognak. Ha azonban az emberek a béke érzését tapasztalják meg azáltal, hogy ott vannak, akkor azt jó dolognak tartom".
Bármi is volt a magyarázat, a jelenés világhírűvé vált. 
2003. február 8-9-én éjjel, mindössze tíz nappal az első észlelés után vandálok lerombolták a kerítést, ahol a jelenés megjelent.
Az emberek tömege, akik aznap azért jelentek meg, hogy lássák Szűz Máriát, ehelyett a veszteség érzéséről számoltak be: "Ez egyszerűen szörnyű. Azt hiszem, vannak olyan emberek, akik csak el akarják pusztítani azt, amiben mások hisznek".
Hivatalos vandalizmusról nem érkezett bejelentés, a helyszín a Randwick City Council tulajdonában van, így nem indult rendőrségi vizsgálat."
https://www.museumoflost.com/the-virgin-mary-at-coogee-beach/ 





Megjegyzések